7 daagse rondreis door de Pyreneeën 22-28 mei 2022 v.a. € 1.099,-

Pyreneeën

Eigenlijk hoort deze reis niet onder de vlag en wimpel van Spanje Motor Tours. Hij is namelijk niet door onszelf, maar door Coos van de Spek uitgezet en voorgereden. Maar hij is té mooi om er niets mee te doen. Want: de Pyreneeën is een prachtig gebergte in Zuidwest-Europa en vormt de natuurlijke grens van Spanje en Frankrijk. Het gebergte strekt zich uit over ruim 400 kilometer, van het westen naar het oosten, van de Golf van Biskaje naar de Middellandse Zee. Het is circa 50 miljoen jaar geleden ontstaan. Er zijn 129 pieken met een hoogte van 3.000 meter of meer. De hoogste berg in de keten is de Aneto (3404 meter), gelegen in het uiterste noordoosten van het Spaanse Aragón. Ben je de campers, caravans en fietspeletons als rijdende chicanes zat, evenals het geëmmer over 96 dB en heb je geen zin om tol te betalen voor een bergpas? Dan zijn de Pyreneeën van en voor jou! De prachtige rode rotsen, de spectaculaire uitzichten, ontmoetingen met vee op de weg, de roofvogels boven je hoofd en de verstilde dorpjes onderweg krijg je er vervolgens gratis bij!

Incl. Motortransport, routes voor navigatie, 4 hotelovernachtingen obv logies en ontbijt, 2 overnachtingen op basis van half pension, begeleiding.

Excl. Vlucht. Deze dien je zelf te boeken, bij voorkeur bij Vueling. Prijsidee tussen de € 100 -150, hoe eerder je boekt des te goedkoper.

Uitzonderlinge bepalingen: omdat er in Jaca, de thuisbasis van deze reis veel keuze is uit allerlei leuke restaurants, is besloten om in dit geval een hotel te boeken op basis van logies/ontbijt.

Jaca

Vanaf Barcelona Airport, waar je ’s morgens voor 10 uur al aankomt (of indien gewenst de vorige avond), rijd je in twee dagen naar Jaca, de uitvalsbasis van deze reis, aan de voet van de Spaanse Pyreneeën. Dat wordt dus vroeg opstaan. Maar daardoor kun je diezelfde nog wel ongeveer 250 km motorrijden! Eerst nog even het onvermijdelijke: 45 snelweg om snel weg uit de hectiek van Barcelona te komen. Maar dan… Dan duiken we de bergen in en rijden we al zigzaggend over de meest bochtige wegen richting Prullans voor de eerste overnachting. De tweede dag gaat het over kleine en nog kleinere wegen richting Jaca. Het wordt 100% genieten van de prachtige wegen, de schitterende bergen en de geweldige Spaanse sfeer. ’s Avonds eet je buiten op een terrasje in Jaca, kijkend over je Spaanse biertje naar de ondergaande zon en genietend van de sterke verhalen van je reisgenoten.

Klavertje drie

Eenmaal in Jaca maken we drie dagen lang een andere tourrit naar een andere windstreek. Zo wordt elke dag anders. De wegen zijn over het algemeen van prima kwaliteit, zéker aan de Spaanse kant. Omdat je alle routes op GPX bestand krijgt, kun je in zelf te vormen groepjes rijden, alleen, met z'n tweeën of hoe dan ook. Voor sommigen zijn de dagetappes als het schillen van een peul, voor anderen kan het best pittig zijn. Daarom kun je ook een dag inkorten of een dag niet rijden. Dan kun je lekker een dagje aan het zwembad vertoeven, of Jaca eens op je gemak bekijken. Op de één na laatste dag gaan we weer richting oosten en verblijven we de laatste nacht in Peramola, een nietszeggende naam in een veelzeggend gebied. De laatste dag staan we vroeg op en blijven we de kleinere wegen volgen. In onze spiegels zien we de machtige bergen van de Pyreneeën steeds kleiner worden en in de verte doemt de luchthaven van Barcelona op. Over een paar uur weer thuis, of rustig aan en nog een gezellige afsluiter aan de bar van het hotel bij het vliegveld of in het centrum van de stad. Waarom niet? Morgen is het zondag…

Van dag tot dag


Je kunt kiezen wanneer je van en naar Barcelona vliegt. Heen zaterdagavond of zondagmorgen heel vroeg, terug zaterdagavond heel laat of zondagmorgen.

 • Dag 0 zaterdag 21 mei: indien gewenst Amsterdam-Barcelona. 
 • Dag 1 zondag 22 mei: vroege ochtendvlucht Amsterdam-Barcelona. Ca 250 km naar Prullans.
 • Dag 2 maandag 23 mei: 337 km. We blijven in het zuiden van de Pireneos en gaan over o.a. de befaamde N 260 richting Jaca.
 • Dag 3 dinsdag 24 mei: vanuit Jaca, de thuishaven voor vier nachten, een rondreis van 288 km door het noordwesten o.a. door het Parc National de Pyrenees.
 • Dag 4 woensdag 25 mei: rondreis van 292 km door het zuidwesten van de Pyreneeën, richting Sádaba.
 • Dag 5 Hemelsvaartsdag 26 mei: rondreis naar het noordoosten van 290 km met een vleugje Frankrijk.
 • Dag 6 vrijdag 27 mei: we verlaten Jaca en gaan 296 km over, weggetjes waar een andere reisorganisator je niet overheen durft te sturen naar Peramola. Jij durft toch wel?
 • Dag 7 zaterdag 28 mei: 244 km (296 voor de durfallen of zondagvliegers). Van uit Peramola langzaam aan richting Barclona waar je ’s avonds nog met het vliegtuig terug kunt naar Amsterdam, of
 • Dag X … er nog een nachtje aan vast knoopt omdat dag X op zondag valt…*

*Op verzoek regelen wij een hotel voor je!

Advies vluchten:

Heen:
Zaterdag 21 mei:
Amsterdam-Barcelona: 15.20-17.40 Vueling
Amsterdam-Barcelona: 18.30-20.50 Vueling

Zondag 22 mei:
Amsterdam-Barcelona: 6.10-08.00 Transavia

Terug:
Zaterdag 28 mei:
Barcelona-Amsterdam: 18.30-20.55 Vueling

Zondag 29 mei:
Barcelona-Amsterdam: 10.25-12.45 Vueling

Prijzen


 • € 1.149,- op basis van 2 persoonskamer

 • € 1.549,- op basis van 1 persoonskamer

 • Duo € 749,-

Korting eigen transport: € 349,-

Korting motoren tot 250 kilo en kleiner dan LxHxB 224x135x90 cm: € 50,-
Voor motoren meer dan 300 kilo en/of groter dan LxHxB 240x135x90 cm gelden speciale tarieven. Prijs na overleg. Neem gerust contact op.

JA! Ik ga mij gelijk inschrijven zonder mijzelf te verplichten ...

Je ontvangt na het afronden van je inschrijving een kopie hiervan in je e-mail. Je boeking is pas definitief na het voldoen van de aanbetaling (€250,-) I.v.m. corona is het annuleringsbeleid uiterst soepel.
(Check eventueel je ongewenste berichten!)

Nee ... ik wil eerst nog wat meer weten voordat ik mij inschrijf…

Je ontvangt na het opsturen van je vragen z.s.m. de antwoorden.
(Check eventueel je ongewenste berichten!)