van Barcelona naar Alicante


7 daagse van Barcelona naar Alicante
van 11-17 april 2022 v.a. € 1.249,-

Kronkelroute

Als je de route bekijkt zul je wel denken: de bedenker hiervan is totáál níet wijs. En dat klopt. Geen enkele routeplanner krijgt het voor elkaar om je via déze route van Barcelona naar Alicante te sturen. En sturen zul je! Deze motorreis heeft zoveel bochten dat we gemakshalve maar bij helft gestopt zijn met tellen en het met 2 vermenigvuldigd hebben. Grapje: na een half uur waren we de tel al kwijt. Echt! Zelfs de kronkeligste kronkelroutes van Zumo en Tom-Tom krijgen het niet voor elkaar om de gedachtenkronkels van de SMT routeplanner te volgen.

Dus volg ons:

 • Incl. motortransport, routes voor navigatie, 6 hotelovernachtingen (2/3 sterren hotels) obv half pension, begeleiding, zon!
 • Excl. regen en vliegticket. Deze dien je zelf te boeken, bij voorkeur via Transavia omdat dit het beste aansluit op het programma. Prijsidee tussen €125,- en €175,-, hoe eerder je boekt, hoe goedkoper.
 • Hoogtepunten: Muntanyas de Prades, Valderrobres, 3x Dos Aquas, en Rosa van Hotel Rural Serella: wat een lieverd!
 • Dieptepunten: de eerste 10 en laatste 20 kilometer: alleen maar rechtdoor ☹

Natúúrlijk natuurparken

Costa del Sol, Costa Brava en Costa Blanca staat bij de doorgewinterde motorrijder te boek als Costa Terrible, Costa Represible en Costa Horrible. Daarom mijden we de kust als het Corona virus* en duik je vanaf Barcelona meteen het bergachtige en vooral bochtige binnenland in richting natuurpark Muntanyas de Prades. Een gebied zo groot als onze Noordoost polder. Maar dan met daar net zoveel bochten als er hier polderbewoners zijn en daar net zoveel inwoners als hier de polder bochten telt… Daarom blijven we daar de tweede dag voor een portie ongenadig sturen. Op dag drie rijd je o.a. door Reserva Natural Llaberia en natuurpark Serres de Pàndols-Cavalls naar het schitterende 14e eeuwse stadje Valderobbres. Ter geruststelling: in Spanje is het ‘natural’ dat de natuurparken gewoon toegankelijk zijn voor motorrijders. Zélfs op zondagen. Op dag vier duik je écht de leegte in, kom je in een gebied waar de Spaanse overheid mensen een gratis huis én een baan aanbiedt om de dorpen leefbaar te houden. Desondanks dat schitterend geasfalteerde wegen waarvan je je afvraagt: “voor wíe?” Nou… voor jou!

Net op het moment dat je dacht alles wel zo’n beetje gezien te hebben (en: “hoeveel profiel heb ik nog op de zíjkant van mijn banden?”) kom je op de vijfde dag langs Dos Aquas, de Pikes Peak van Spanje met een weg van ca. 8 km die je ‘tres vez’ MOET rijden. Anders krijg je geen medaille. Dat dit bestaat en dat je ooit nog lol gaat beleven aan de Lekdijk… De dag eindigt in Castell de Castells. Niet in het Kasteel der Kastelen, maar wel een alleraardigst en fraai gelegen Hotel Rural in een gebied net zo groot als de Noordoostpolder zonder Urk en Schokland. Verder zeggen we niks, behalve dat we daar ook een volle dag verblijven.

Ook de laatste dag mag je, mits je banden het toelaten, nog even lekker sturen voordat je je motor weer in de buurt van Aeropuerto Alicante inlevert en ’s avonds nog naar Nederland kunt vliegen.

(*) Sinds 2020 is het gezegde ‘mijden als de pest' komen te vervallen.

Van dag tot dag


 • Dag 00 zaterdag 9 april. Vlucht naar Barcelona om 2 dagen Barcelona te bezoeken.
 • Dag 0 zondag 10 april: Vlucht naar Barcelona om een dagje Barcelona te bezichtigen of om maandagochtend rustig aan te
  doen.
 • Dag 1 maandag 11 april 2022: 218 km van vliegveld Barcelona naar Prades.
 • Dag 2 dinsdag 12 april 2022: 228 km sturen, remmen, schakelen, accelereren, hellingshoekhangen, gasgeven in willekeurige volgorde in La Muntanya de Prades
 • Dag 3 woensdag 13 april 2022: 286 km van Prades naar Valderrobres

 • Dag 4 donderdag 14 april 2022: 340 km van Valderrobres naar Requena

 • Dag 5 vrijdag 15 april 2022: 304 km van Reqeuna naar Castell de Castells

 • Dag 6 zaterdag 16 april 2022: 210/248 km door de achtertuin van Benidorm

 • Dag 7 zondag (1e paasdag) 17 april 2022: 212 km van Castell de Castells naar Vliegveld Alicante

 • Dag x maandag (2e paasdag) 18 april 2022: dagje Alicante? Terugvlucht naar keuze

Advies vluchten:

Heen:
Zondag 10 april: Amsterdam-Barcelona: 6.10-08.00 Transavia
Maandag 11 april: Amsterdam-Barcelona: 6.10-08.00 Transavia
Terug: 
Zondag 17 april: Alicante-Amsterdam: 21.40-00.25 Transavia
Maandag 18 april: Alicante-Amsterdam: 10.15-13.00 Transavia
Maandag 18 april: Alicante-Amsterdam: 20.40-23.25 Transavia

Prijzen


 • € 1.299,- op basis van 2 persoonskamer

 • € 1.649,- op basis van 1 persoonskamer

 • Duo € 749,-

Korting eigen transport: € 349,-

Korting motoren tot 250 kilo en kleiner dan LxHxB 224x135x90 cm: € 50,-
Voor motoren meer dan 300 kilo en/of groter dan LxHxB 240x135x90 cm gelden speciale tarieven. Prijs na overleg. Neem gerust contact op.

Meer informatie vind je op Spanje Motor Transport

JA! Ik ga mij gelijk inschrijven zonder mijzelf te verplichten ...

Je ontvangt na het afronden van je inschrijving een kopie hiervan in je e-mail. Je boeking is pas definitief na het voldoen van de aanbetaling (€250,-) I.v.m. corona is het annuleringsbeleid uiterst soepel.
(Check eventueel je ongewenste berichten!)

Nee ... ik wil eerst nog wat meer weten voordat ik mij inschrijf…

Je ontvangt na het opsturen van je vragen z.s.m. de antwoorden.
(Check eventueel je ongewenste berichten!)