7 daagse najaarstour door West Andalucia
6 - 12 november 2022 v.a.€ 1.249,-

Andalusië

Andalusië is de meest zuidelijke autonome regio van Spanje. Het gebied zit klem tussen het noordelijke Extremadura en Castilië-La Mancha, in het oosten ligt Murcia, in het zuiden heb je de Middellandse Zee en ten westen liggen Portugal en de Atlantische Oceaan. Andalusië heeft de meeste inwoners van alle Spaanse regio’s: bijna 8.5 miljoen. Dat betekent een gemiddelde van bijna 100 per vierkante km (Nederland: ca. 450…) Interessant? Neuh …  Belangrijk: totáál niet! Maar wel dat Andalusië de meeste bochten per strekkende kilometer asfalt heeft van heel Spanje, 90% van de bevolking aan de kust woont en wij het binnenland in gaan.

 • Incl. motortransport, routes voor navigatie, 6 hotelovernachtingen (2/3 sterren hotels) obv half pension, begeleiding, zon!
 • Excl. regen en vliegticket. Deze dien je zelf te boeken, bij voorkeur via Transavia omdat dit het beste aansluit op het programma. Prijsidee tussen €125,- en €175,-, hoe eerder je boekt, hoe goedkoper.
 • Hoogtepunten: Sierra Nevada (letterlijk en figuurlijk), Alpujarras, El Torcal en de A 397
 • Dieptepunt: Torremolinos en Marbella

Met de tijd mee

Ook de Andalucía najaarsreis begint en eindigt in Malaga en hij is precies dezelfde als die van november 2021: Never change a perfect route, of zoiets….

’s Ochtends vlieg je in alle vroegte naar Spanje*. Daar aangekomen rijd je vanaf Malaga Airport ‘direct’ richting Sierra Nevada. Direct tussen aanhalingstekens omdat de geplande route ongeveer 874 bochten kent. De dag daarop doorklief je deze m/prachtige bergketen en overnacht je in een bizar grothotel.

Vervolgens gaat het land in én noordwaarts om aan het einde van dag 3 aan de kust bij Mazarrón uit te komen. Daar kun je vanuit het hotel zo het strand op of de zee in. De volgende ochtend is er voor de liefhebbers een pittig stukje onverhard langs de kust, terwijl de asfalttijgers gewoon de NavNav volgen. Samen zakken zij af naar NP Gato de Cabo. Dat is het meest zuid-oostelijke punt van Hispana en vervolgens doorkruis je de woestijn van Tabernas. De kans dat je dáár je regenpak aan moet trekken is kleiner dan dat er in maart 2022 een nieuw kabinet is, en zo wel dat die dan nog niet afgetreden is. Op dag vijf stuur (ik) je kris-kras door de Alpujarras, een eldorado voor motorrijders (alsof de rest van Andalusië dat niet is!) en slaap je die avond op 1.400 meter hoogte. De één na laatste dag pak je weer een stukje zuidkust en draai je wéér af het binnenland in met als topper El Torcal, een gebied dat in een paar miljoen jaar van zeebodem gestegen is tot 1.000 meter daarboven (waar gaat dat heen?). Maar de kers op de taart: de laatste dag met de weg der wegen, de A 397 van Ronda naar San Pedro de Alcántara. 40 km aan bochten! En je hebt mazzel, want het is zaterdag waardoor de regionale matadoren je de ideale lijn wijzen. Tenminste: de eerste drie bochten, daarna zijn ze uit het zicht verdwenen. Na een volle week sturen kom je kapot en gebroken weer in Malaga aan en húnker je naar een 1.837 lange rechte weg naar huis.

Je hebt alweer mazzel: het vliegtuig kent geen bochten en vertrekt nog dezelfde avond*…

* Indien gewenst kun je eerder (zaterdag) en/of later (zondag) vliegen. Meld dat als opmerking in het boekingsformulier.

Advies vluchten:

nog niet bekend

Van dag tot dag


 • Dag 0 indien gewenst eerder vliegen / extra overnachting
 • Dag 1  240 km naar Nerja
 • Dag 2 van Nerja naar Alcudía de Guadix. Lengte route 247/309 km
 • Dag 3 van Guadix naar Puerto de Mazzarón. Lengte route 311/316 km
 • Dag 4 van Mazzarón naar Sierra Alhamilla. Lengte route 262/316 km
 • Dag 5 van Alhammila naar Capileira. Lengte route 270/303 km
 • Dag 6 van Capileira naar Ardales. Lengte route 270/330 km
 • Dag 7 van Ardales naar Malaga Airport. Lengte route 232/297 km
 • Dag x: indien gewenst later vliegen / extra overnachting(en)

Route


Prijzen


 • € 1.299,- op basis van 2 persoonkamer

 • € 1.649,- op basis van 1 persoonkamer

 • Duo € 749,-

Korting eigen transport: € 349,-

Korting motoren tot 250 kilo en kleiner dan LxHxB 224x135x90 cm: € 50,-

Voor motoren meer dan 300 kilo en/of groter dan LxHxB 240x135x90 cm gelden speciale tarieven. Prijs na overleg. Neem gerust contact op. Meer informatie vind je op Spanje Motor Transport

 

JA! Ik ga mij gelijk inschrijven zonder mijzelf te verplichten ...

Je ontvangt na het afronden van je inschrijving een kopie hiervan in je e-mail. Je boeking is pas definitief na het voldoen van de aanbetaling (€250,-) I.v.m Corona is het annuleringsbeleid uiterst soepel.
(Check eventueel je ongewenste berichten!)

Nee ... ik wil eerst nog wat meer weten voordat ik mij inschrijf…

Je ontvangt na het opsturen van je vragen z.s.m. de antwoorden.
(Check eventueel je ongewenste berichten!)