7-daagse ‘Thema’tour door Andalucia
21 April – 27 April 2024 v.a. € 1.550,-

Andalusië

Andalusië is, je zult het ondertussen begrepen hebben met 3 reizen per jaar, dé bestemming van Spanje en dé favoriet. Niet alleen het weer, niet alleen de wegen, niet alleen de sfeer, maar ook de hotels waar we verblijven. Alles bij elkaar is het ook mijn favoriet en niet alleen bij mij. In al die keren is er 1 klacht geweest (via via, dat dan weer wel): te veel bochten. Een groter compliment is niet denkbaar. Eigenlijk zonde dus om Andalusië maar twee keer per jaar aan te doen en alleen maar voor ‘losse individuen’ die samengesmolten worden tot een soort groep.
Vandaar het idee om deze reis te reserveren voor een motorclub, merkenclub (wellicht de Harley en Indian club uitgesloten vanwege die vele bochten?), meidenclub, homoclub, ja zelfs een vervloekte feestboek club is welkom. Mij part zijspanclub of ‘erger nog’ Trike-club, hoewel we dan met het transport een steeds grotere uitdaging hebben😊.

Dus nader in te vullen, wie interesse heeft melde zich. En natuurlijk kun je in dit geval nog meer je wensen kenbaar maken, want dít is een reis voor jóúw club.

In principe volgt deze reis de (ideale) lijnen welke in het voorjaar en najaar gereden wordt, dus:

Draaimolen

Als gewoonlijk vertrekken we ‘aan het einde van de landingsbaan’ van Malaga Airport, waar je motor klaar staat voor vertrek. Vier uur nadat Nederland verlaten hebt zit jij op de motor in Spanje. Met op de eerste dag weer een paar ‘klassiekers’ die niet mogen en kúnnen ontbreken: De ’1.000 bochten’ A 397 richting Ronda en ‘smurfendorp’ Juzcar. Eindstation eerste dag: Ronda. Zin in een diner-flamenco? Wordt geregeld. De tweede dag voert kris-kras door Parque Natural de Sierra Grazalema. Om populair taalgebruik te bezigen: een rollercoaster aan bochten die eindigt in een verrassend mooie brede recht toe recht aan weg richting El Chorro. Een doorgaande weg door een fantástisch mooi gebied, zo mooi dat hij tegen de gewoonte van maximaal bochtengenot in, toch opgenomen is in de route. Zéker bij laagstaande zon in de rug waanzínnig mooi…

Dag drie gaat vanuit de stuwmeren van Guadalhorces naar de ‘Granada’ zijde van de Sierra Nevada, als je wilt tot dik 2.000 meter hoog. s ’Avonds slaap je in dat bijzondere grothotel, waar niet de drankjes bij het eten inbegrepen zijn, maar het diner bij het drinken… Midweeks doorkruis je het Parque Natural Sierra de Baza, kom je boven de 2.000 meter en is je bed opgemaakt in Velez Blanco.

Bochtenspaghetti

Op de vijfde dag rijden we naar het ‘fameuze’ Alhamilla rijden. Met de heli is het die dag 30 km vliegen, op de motor 328 km kronkelen, sturen, schakelen, remmen, koppelen, hellinghoekhangen en dat tot de macht 328. Alle inspanningen vallen echter weer van je af wanneer je aan het einde van de middag het thermale bad van het Moorse hotel in ‘duikt’. Je zou bijna hopen dat het die dag echt koud is…

De één na laatste dag ‘glijden’ we over de zuidflanken van de Sierra Nevada en de Alpujarras. ‘Glijden’ vanwege het over het algemeen super strakke asfalt. Ook dan bochten, bochten en nog eens bochten totdat je zaterdag aan het einde van de middag vlak voor Malaga uitkomt. Daar vormt de 2 kilometer lange kaarsrechte opstijgbaan de aanloop om je na een heerlijke week onbekommerd motorrijden weer naar huis te brengen.

Bekend terrein

Voor wie eerder mee geweest is naar Andalusië komen we op de vijfde dag op bekend terrein wanneer we naar het ‘fameuze’ Alhamilla rijden. Er liggen nog zoveel onontdekte weggetjes die smáchten om door ons bereden te worden… We gaan gehoor geven aan deze smeekbede. Met de heli is het die dag 50 km vliegen, op de motor 328 km kronkelen, sturen, schakelen, remmen, koppelen, hellinghoekhangen en dat tot de macht 328. Alle inspanningen vallen echter weer van je af wanneer je aan het einde van de middag het thermale bad van het Moorse hotel in ‘duikt’. Je zou bijna hopen dat het die dag echt koud is…

De één na laatste dag begint voor allroad rijders ‘achter de voorrijder aan’ die in een 30 km lange rivierbedding jou de weg wijst. Anderen kunnen gewoon de route volgen die door de zuidflanken van de Sierra Nevada en de Alpujarras voert. Ook een bekend gebied, maar met (grotendeels) onbekende/nieuwe wegen. Een heerlijk bochtenspektakel! En dat zet zich door tot en met de laatste dag. Bochten, bochten en nog eens bochten totdat je zaterdag aan het einde van de middag weer bij het vliegveld van Malaga uitkomt. Daar vormt een 2 kilometer lange kaarsrechte opstijgbaan de aanloop om je na een heerlijke week onbekommerd motorrijden weer naar huis te brengen. De enige 2 kilometer rechte weg…

Van dag tot dag


Je kunt kiezen (natúúrlijk: het is jouw vakantie!) wanneer je naar en Malaga vliegt. Zaterdagmiddag of zondagmorgen heel vroeg heen, terug op de zaterdagavond of zondagmorgen. En in dit geval hoe de reis er voor jou club uit gaat zien.

 • Dag 0 zaterdag 20 april: of eerder vliegen/extra overnachting (misschien wel aan te raden) *
 • Dag 1 zondag 21 april: of zeer vroege vlucht naar Malaga, maar hoe dan ook naar Ronda. Lengte ca. 240 km.
 • Dag 2 maandag 22 april: door Parque Natural de la Sierra Grazalema met eindbestemming El Chorro. Lengte: ca. 320 km.
 • Dag 3 dinsdag 23 april: via de hoogste passen van de Sierra Nevada naar Guadix. Lengte ca. 320 km.
 • Dag 4 woensdag 24 april: door het Parque Natural Sierra de Baza naar Velez Blanco. Lengte ca. 310 km.
 • Dag 5 donderdag 25 april: Kris-kras-Kruisbestruining van de asfaltslingers naar Sierra de Alhamilla. Lengte wederom ca. 320 km.
 • Dag 6 vrijdag 26 april: dwars door de Sierra Nevada en door de Alpujarras naar adelaarsnest Capileira. Lengte ca 313 km.
 • Dag 7 zaterdag 27 april: naar Malaga Airport, maar eerst nog ca 879 bochten. Lengte ca. 260 km.
 • Dag x zondag 28 april: indien gewenst later vliegen.
 • Noot: voor alle dagen is ook een kortere versie beschikbaar.

(*) Je kunt je hiervoor direct en alleen nu voor aanmelden.

Advies vluchten

Heen:

Zaterdag 20 april Rotterdam-Malaga 18.55-21.50 uur Transavia
Zaterdag 20 april Amsterdam-Malaga 16.15-19.15 uur Transavia (duur!)
Zondag 29 april Rotterdam-Malaga 07.50-10.40 uur Transavia

Terug:

Zaterdag 20 april Rotterdam-Malaga 18.55-21.50 uur Transavia
Zaterdag 20 april Amsterdam-Malaga 16.15-19.15 uur Transavia (duur!)
Zondag 29 april Rotterdam-Malaga 07.50-10.40 uur Transavia

Route


Prijzen


 • € 1.625,- op basis van 2 persoonskamer/zware motor
 • € 1.925,- op basis van 1 persoonskamer/zware motor
 • Duo € 825,-
 • Korting/Extra's:
 • eigen/geen transport: € 500,-
 • motoren tot 250 kilo en kleiner dan LxHxB 220 x130x100 cm (inclusief afneembare koffers): € 75,-

Voor motoren meer dan 300 kilo en/of groter dan LxHxB 220x130x100 cm gelden speciale tarieven. Prijs na overleg. Neem gerust contact op. Meer informatie vind je op Spanje Motor Transport

JA! Ik ga mij gelijk aanmelden zonder mijzelf te verplichten ...

Je ontvangt na het afronden van je aanmelding een kopie hiervan in je e-mail. Je boeking is pas definitief na het voldoen van de aanbetaling (€250,-)
(Check eventueel je ongewenste berichten!)

Nee ... ik wil eerst nog wat meer weten voordat ik mij inschrijf…

Je ontvangt na het opsturen van je vragen z.s.m. de antwoorden.
(Check eventueel je ongewenste berichten!)