Contact

 

Contact formulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mink Bijlsma

06 1283 2291


Wat er mis is gegaan is nooit opgehelderd. Maar op zijn 10e ging hij oude kranten ophalen, 3 jaar daarna nieuwe rondbrengen en toen hij 14 was besloot hij nooit kinderen te nemen. 15 jaar oud negeerde hij de aanlokkelijke 10% rente van de Zilvervloot die op zijn 21ste beloofd werd, op zijn16e verjaardag sloeg hij felicitaties af omdat hij 18 wilde zijn. Hij verruilde het Atheneum voor het 1 jaar kortere Havo om op zijn 18e klaar te zijn met school en te kunnen gaan werken. De vrouw van zijn leven die wel kinderen bleek te willen was niet de vrouw van zijn leven. Alles met één doel: motorrijden!

En dat doet hij al meer dan 40 jaar. ‘Onafgebroken’. Na zijn rustige jongensjaren op een Gold Wing, kreeg hij zijn wilde haren en jaren en ging op zijn 35e racen. En hij haalde zowaar tijdens de TT van 2002 een kampioenschappunt*. Mink begon meer dan 20 jaar geleden als motorjournalist en testrijder bij het blad MOTOR zonder gehinderd te zijn door ervaring en kennis van zaken. En maakte tijdens de talrijke motorintroducties kennis met Spanje: hét land om te motorrijden. Absoluut zijn favoriet, vanwege de aaneenschakeling van bochten, het strakke asfalt, het weinige verkeer, het weer, de prijzen, het gebrek aan ‘motoronvriendelijkheid’ en het feit dat het wel een decibelletje meer mag zijn. Hij maakte in 2019 definitief de switch van journalist naar reisbegeleider en organisator en ‘motortransportspecialist’. Alles met slechts één doel: motorrijders kennis te laten maken mét, en voorál te laten genieten van Spanje.

Ondertussen licht kalend, het dus wat rustiger aandoend, maar nog lang geen 80…

* in een race uit het bijprogramma, maar dat verzwijgen we


De startvlag wordt gezwaaid

Met gepaste trots, omdat naast de laarzen staan óngepast zou zijn, opent SpanjeMotorTours hierbij ‘het gashendel’. In een tijd waar nog niemand denkt aan het boeken van een reis, maar velen wel aan het máken van een reis. Want ondanks alles: wat kijken we er naar uit om in 2021 weer heerlijk, franck en vrij te kunnen gaan motorrijden in het buitenland. En daarbij is Spanje ‘mijn’ buitenland. De reden is elders te lezen. Het idee om voor mij zelf te beginnen is voortgekomen uit de behoefte motorreizen aan te bieden die zoveel mogelijk ten goede komen aan de deelnemers. Na eerdere ervaringen (en teleurstellingen) bij andere motorreisorganisaties was verzelfstandigen de enige optie omdat het altijd beter kan. Daarom roep ik nu al iedereen op met verbeterpunten te komen wanneer deze er zijn. En het zal niet de laatste keer zijn dat je deze vraag in plaats van ‘Alles naar wens?’ te horen krijgt wanneer je (ooit) met SpanjeMotorTours op reis gaat… Bij deze nodig ik jullie uit het reisaanbod te bekijken en natúúrlijk een reis te boeken. Daarbij geldt in ieder geval voor het jaar 2021, dat ivm de Corona-perikelen het aanmelden geheel vrijblijvend is tot een drietal weken voor aanvang: dan wordt bekeken of de reis door kan gaan ja of nee. Dus aanmelden leidt niet tot financiële (of morele) verplichtingen om ook daadwerkelijk mee te gaan, hoewel ik het als vanzelfsprekend wel hoop (en ook niet tot 50 euro administratiekosten zoals Nederlands Grootste die in rekening brengt, grmphhhh) Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwtjes, aanbiedingen en mogelijk andere interessante wetenswaardigheden, meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief: