Bestemmingen


Ik ga eerst rustig de agenda bekijken hieronder

 

Voor 2024 staan de volgende reizen op de planning:

Maart7-daagse voorjaarstour door Andalucia
April7-daagse 20.000 bochtentour van Barcelona naar Alicante
Mei7-daagse Andalucia ‘thema’reis maar dan met klassieke motoren of voor merkenclubs,
of als bochtentraining, of voor jouw motorclub, of als dealerreis, dus nader (door jou!) in te vullen
Juni7-daagse Pyreneeën tour door de Spaanse en Franse Pyreneeën
September7-daagse tour door de Picos de Europa
Oktober12-daagse Marokko tour
November7-daagse najaarstour door Andalucia
Agenda Spanje Motor Tours

Andalucia voorjaar

Andalusië is de meest zuidelijke autonome regio van Spanje. Het gebied zit klem tussen het noordelijke Extremadura en Castilië-La Mancha, in het oosten ligt Murcia, in het zuiden heb je de Middellandse Zee en ten westen ligt Portugal en de Atlantische Oceaan. Andalusië heeft de meeste inwoners van alle Spaanse regio’s: bijna 8.5 miljoen. Dat betekent een gemiddelde van bijna 100 per vierkante kilometer (Nederland: ca. 450…) Interessant? Neuh…Belangrijk: totáál niet! Maar wel dat Andalusië de meeste bochten per strekkende kilometer asfalt heeft van heel Spanje!

 • Incl. Motortransport, routes voor navigatie, 6 hotelovernachtingen o.b.v. 5 x half-pension en 1 x incl ontbijt, begeleiding.
 • Excl. Vlucht. Deze dien je zelf te boeken, bij voorkeur bij Transavia. Prijsidee tussen de € 150-200, hoe eerder je boekt des te goedkoper.
 • Hoogtepunten: Sierra Nevada (letterlijk en figuurlijk), Alpujarras, Grazelema, de A 397 en (minimaal) 30 km off-tarmac (indien gewenst).
 • Dieptepunt: eigenlijk geen… Maar als je persé wilt: eventueel een excursie met een onderzeeër vanuit Torremolinos.

Prijs per persoon (vanaf)

€ 1.550,-

Meer details

20.000 bochtentour van Barcelona naar Alicante (one-way)

20.000! Vorige keer deed een deelnemer onderweg een aantal steekproeven. Hij telde verschillende keren gedurende een kilometer het aantal bochten, vermenigvuldigde dat met het totaal die week en kwam uit op 20.000. Laat hij zich verteld hebben. Dan nog zijn het er minstens 15.000. Meer dan 2.000 bochten per dag. Gegarandeerd! En jij kunt dat ervaren. Je vliegt zoals redelijk gebruikelijk bij SpanjeMotorTours zondagochtend vroeg, dit keer naar Barcelona en rijdt in zeven dagen naar Alicante waar het vliegtuig op zaterdagavond weer op je staat te wachten (nou ja…). Dus niet elke avond in hetzelfde hotel, geen rondreis waarbij je na een week weer op hetzelfde punt uitkomt, niet van A naar B(eter), maar een enkeltje van B naar A: nóg Beter.

 • Incl. Motortransport, routes voor navigatie, 6 hotelovernachtingen obv half pension, begeleiding.
 • Excl. Vlucht. Deze mag je zelf te boeken, bij voorkeur heen met Vueling en terug met Transavia. Prijsidee tussen de € 160, -200,- hoe eerder je boekt des te goedkoper.
 • Hoogtepunten: de 4e dag waar je íets minder bochten hebt en éven uit kunt rusten😊, het fantastische verblijf bij Martha en Larisa in Hotel Serella en het 7,3 kilometer lange ‘stratencircuit’ bij Dos Aguas.
 • Dieptepunten: de eerste 5 kilometer: alleen maar rechtdoor…

Prijs per persoon (vanaf)

€ 1.550,-

Meer details

Andalucia ‘thema’reis

We kunnen het allemaal nog zó leuk bedenken met al die groepsreizen, maar misschien wil jij helemáál niet met een (willekeurige) groep op pad. Dat kan én…kan. Want bij SpanjeMotorTours kun je groepsreizen ook individueel boeken voor een door jou gewenste datum. Maar wat ook kan: een groepsreis boeken uitsluitend voor JOUW groep of club. Met alleen maar klassieke motoren of van een specifiek merk, of als bestemming voor een bochtentraining, of voor jouw motorclub. Of als dealerreis. Dus deze reis is om nader in te vullen. Daarbij is het uitgangspunt Andalucia, maar als je per sé wilt mag het ook één van de andere reizen zijn. Heb je ideeën/wensen? Laat het weten!

 • Incl. Motortransport, routes voor navigatie, 6 hotelovernachtingen o.b.v. 5 x half-pension en 1 x incl ontbijt, begeleiding.
 • Excl. Vlucht. Deze mag je zelf te boeken, bij voorkeur bij Transavia. Prijsidee tussen de € 150-200, hoe eerder je boekt des te goedkoper.
 • Hoogtepunten: Sierra Nevada (letterlijk en figuurlijk), Alpujarras, Grazelema, de A 397).
 • Dieptepunt: eigenlijk geen… Maar als je persé wilt: eventueel een excursie met een onderzeeër vanuit Torremolinos.

Prijs per persoon (vanaf)

€ 1.550,-

Meer details

Pyreneeën (ook de Franse kant)

De Pyreneeën hebben iets magisch. De Franse kant is ‘nat’, groen, bebost, met vaak hele smalle kleine weggetjes. De Spaanse zijde is droog, kaal, woest, met vaak breed uitwaaierende wegen. Noordkant vaak bewolkt en wat frissig, de zuidkant vaak zonneschijn en warmig. Eén gebergte, twee gezichten. Mooier dan de Alpen? In ieder geval een stuk rustiger. De ‘Hemelse’ 7-daagse Pyreneeën tour vindt niet langer plaats in het Hemelvaart weekeinde, omdat de kans te groot is dat de topper (Col d’ Aubisgue, niet du Tourmalet!) dan nog gesloten is. Wat we wel gaan doen is dus ‘vreemd gaan’ door ook de Franse zijde te bekijken en berijden en zo veel mogelijk geoorloofd grensoverschrijdend gedrag vertonen. Van Spanje naar Frankrijk naar Spanje naar Frankrijk tot de macht 4 en omgekeerd. Dan weer snelle doorgaande wegen, dan weer hele kleine kronkelweggetjes. Nu strak asfalt en straks weer hobbelig. In tegenstelling tot veel andere aanbieders blijven we niet hangen (in de buurt van) het verschrikkelijke Andorra, maar gaan we tot bijna de westkant van de Pyreneeën.

Deze reis is:
 • Incl: Motortransport, routes voor navigatie, 6 Hotelovernachtingen op basis van half pension en begeleiding
 • Excl: Vlucht. Deze mag je zelf te boeken, bij voorkeur bij Transavia (en dan vooral vanuit Rotterdam). Prijsidee tussen de € 160,- en € 200, hoe eerder je boekt des te goedkoper.
 • Hoogtepunten. Elke grensovergang is een hoogtepunt: de een nog hoger dan de ander. Verder de rustige wegen (nagenoeg) zonder campers, bussen, auto’s met caravans en andere rijdende chicanes. En de ‘Balcony roads’ natuurlijk!
 • Dieptepunten: Inkoppertje! De dalen… Maar dat is niet waar, want die zijn ook wonderschoon. Misschien de af en toe slechte weggetjes* die we toch nemen omdat de omgeving zo mooi is?
(*)Volgens adaptieve elektronische ESA BM-Wisten bestaan slechte wegen niet, slechte vering wel….

Prijs per persoon (vanaf)

€ 1.550,-

Meer details

Picos de Europa

Eigenlijk zou het Picos de España moeten heten, want het is vergelijkbaar met Spanje en niet met Europa. De kwaliteit van de wegen, de ruimte voor motorrijders, de fun van het rijden, de formidabele uitzichten en de authentieke dorpjes. Spanje op en top, alleen wat groener en met de pelgrims die de Camino de Santiago lopen of fietsen en de route naar Santiago de Compostella aan de westkust volgen en onze wegen regelmatig zullen kruisen.
De routes lopen vanaf Bilbao deels langs de kust en grotendeels door de bergen en valleien die in een lint van oost tot west lopen. Nou ja andersom mag ook. Vanaf de kust gaan we regelmatig door de valleien omhoog en later weer naar beneden onder het genot van een groen landschap ,doorsneden door heel veel bochten.

Deze reis is:
 • Incl. Motortransport, routes voor navigatie, 7 hotelovernachtingen o.b.v. half-pension en begeleiding.
 • Excl. Vlucht. Deze mag je zelf te boeken, bij voorkeur bij Vueling. Prijsidee tussen de € 150-200, hoe eerder je boekt des te goedkoper.
 • Hoogtepunten: Bilbao, Picos de Europa (letterlijk en figuurlijk), Parque Natural de Somiedo, Playa de Las Catedrales, Cabo Ortegal, eh.... eigenlijk alles.
 • Dieptepunt: eigenlijk geen… maar als je persé wilt; het Gugenheim museum is zelfs voor een motorrijder een bezoek waard. Pf.ff... zei ik (R.B.) dat nou echt?

Prijs per persoon (vanaf)

€ 1.550,-

Meer details

Marokko

Marokko is bijzonder. Marokko is anders. Marokko is Arabisch. Marokko is ‘moeilijk’. Maar in een groep, onder begeleiding en mét een volgauto meer dan een (relaxed) bezoek waard en helemaal niet zó moeilijk. En Marokko is ook toegankelijk voor een Gold Wing of Street Glide, want wij rijden bijna uitsluitend over geasfalteerde wegen. En maken het je zo makkelijk mogelijk. Je vliegt naar Malaga, maar slaapt de eerste nacht al in Islamitisch Afrika, waar je waarschijnlijk een paar keer wakker wordt door de muezzin die de azan zingt (nou ja, zíngen…)

 • Incl. Motortransport, routes voor navigatie, 11 hotelovernachtingen o.b.v. halfpension (10 x, 1x logies/ontbijt), begeleiding en volgauto.
 • Excl. Vlucht. Deze mag je zelf te boeken, bij voorkeur bij Transavia. Prijsidee tussen de € 200,- en € 300,-. Hoe eerder je boekt des te goedkoper.
 • Hoogtepunten: Een 60 km lange weg over het plateau van Rekkem met niets, maar dan ook niets van beschaving om je heen. Het Djemaa El Fna plein. Aït Ben Haddou, de leegte, de enórme weidsheid, de cultuur, de gastvrij-en vriendelijkheid van m.n. de Berbers. Met de rug tegen de muur van ’Auberge de Charme Les Dunes D’Or’. Dáár waar de Sahara begint met zicht op zand, zand en zand. Om maar íets te noemen.
 • Dieptepunten: soms, hier en daar geen alcohol te verkrijgen, af en toe afgezet worden door kooplui/restauranthouders, het plastic/vuil langs de weg.

Prijs per persoon (vanaf)

€ 2.800,-

Meer details

Andalucia najaar ('off en/on-road')

Andalusië is net als in het voorjaar de meest zuidelijke autonome regio van Spanje. En het gebied zit nog steeds shocking-klem tussen het noordelijke Extremadura en Castilië-La Mancha. En nét als tevoren ligt in het oosten Murcia, heb je in het zuiden de Middellandse Zee en ten westen Portugal en de Atlantische Oceaan. En ja hoor: het heeft nog steeds de meeste inwoners van alle Spaanse regio’s: bijna 8.5 miljoen. Dat betekent nog immer een gemiddelde van bijna 100 per vierkante kilometer (Nederland: ca. 450…), enzovoorts… Waarom dan wéér naar Andalusië? Omdat het nooit verveelt, weergaloos mooi rijden is en blijft. En omdat we nu stukken off-road ingelast hebben voor degene die off the beaten track wil gaan!

 • Incl. Motortransport, routes voor navigatie, 6 hotelovernachtingen o.b.v. 5 x half-pension en 1 x incl ontbijt, begeleiding.
 • Excl. Vlucht. Deze mag je zelf te boeken, bij voorkeur bij Transavia. Prijsidee tussen de € 150-200, hoe eerder je boekt des te goedkoper.
 • Hoogtepunten: Sierra Nevada (letterlijk en figuurlijk), Alpujarras, Grazelema, de A 397 en (minimaal) 30 km off-tarmac (indien gewenst).
 • Dieptepunt: eigenlijk geen… Maar als je persé wilt: eventueel een excursie met een onderzeeër vanuit Torremolinos.

Prijs per persoon (vanaf)

€ 1.550,-

Meer details