Bestemmingen


Ik ga eerst rustig de agenda bekijken hieronder

 

Voor 2023 staan de volgende reizen op de planning:

14 - 20 mei7 daagse Hemelvaartsreis door de Pyreneeën (met gegarandeerde terugkeer op aarde)
2 - 13 oktober 12 daagse Spanje-Portugal-Spanje Tour (exclusief gereserveerd voor motorclub)
29 oktober - 4 november7 daagse ‘off en/of road’ najaarstour door Andalucia (met offroad keuzemogelijkheden)
10 - 21 november12 daagse rondreis door Marokko

Voor 2024 staat de volgende reis op de planning:

10 - 16 maart7 daagse voorjaarstour door Andalucia
26 maart - 2 april7 daagse ‘one-way’ Paasspecial van Barcelona naar Alicante
Agenda Spanje Motor Tours

van Barcelona naar Alicante (one-way)

PAASSPECIAL
20.000. Vorig jaar deed een deelnemer onderweg een aantal steekproeven. Hij telde verschillende keren over een kilometer het aantal bochten, vermenigvuldigde dat met het totaal aantal verreden kilometers die week en kwam uit op 20.000. Laat hij een rekenfout gemaakt of overdreven hebben. Maar dan nog zijn het er minstens 15.000. Dik 2.000 bochten per dag. En jij kunt dat ervaren. Dit keer niet van zondag tot en met zaterdag, maar van Mooie woensdag via Witte donderdag, Goede vrijdag, Stille zaterdag en de 2 paasdagen naar Duister* dinsdag. En niet elke avond in hetzelfde hotel, geen rondreis waarbij je na een week weer op hetzelfde punt uitkomt, niet van A naar B(eter), maar een enkeltje van B naar A: van Barcelona naar Alicante via de ‘kronkeligst’ denkbare weg. Je vliegt dus naar Barcelona, stapt daar zo snel mogelijk op je motor en rijdt in 7 dagen vanuit Catatonië via de stille en verlaten binnenlanden van Aragón en Castillië-La Mancha naar Alicante. Daar lever je je motor weer in en vliegt naar huis.

(*)omdat dinsdag de laatste dag is.

 • Incl. Motortransport, routes voor navigatie, 6 hotelovernachtingen obv half pension, begeleiding.
 • Excl. Vlucht. Deze dien je zelf te boeken, bij voorkeur bij Transavia. Prijsidee tussen de € 160, -200,- hoe eerder je boekt des te goedkoper.
 • Hoogtepunten: de 4e dag waar je íets minder bochten hebt, het fantastische verblijf bij Martha en Larisa in Hotel Serella en het 7,3 kilometer lange ‘stratencircuit’ bij Dos Aguas.
 • Dieptepunten: de eerste 5 kilometer: alleen maar rechtdoor…

Prijs per persoon (vanaf)

€ 1.399,-

Meer details

Pyreneeën

De Pyreneeën hebben iets magisch. De Franse kant is ‘nat’, groen, bebost, met vaak hele smalle kleine weggetjes. De Spaanse zijde is droog, kaal, woest, met vaak breed uitwaaierende wegen. Noordkant vaak bewolkt en wat frissig, de zuidkant vaak zonneschijn en warmig. Eén gebergte, twee gezichten. Mooier dan de Alpen? In ieder geval een stuk rustiger. Onze ‘Hemelse’ 7-daagse Pyreneeën tour vindt plaats in de (het) Hemelvaartsweek(end). Wanneer ánders? En we gaan zo veel mogelijk grensoverschrijdend gedrag vertonen. Van Spanje naar Frankrijk naar Spanje naar Frankrijk tot de macht 4. Dan weer snelle doorgaande wegen, dan weer hele kleine kronkelweggetjes. De 3-daagse heenreis komt uit bij ‘Motorhotel’ in Broto waar we 3 nachten/2 dagen verblijven. De twee dagen tellende terugweg brengt je weer naar het startpunt toe en terug op aarde: vliegveld Gerona.

Deze reis is:
 • Inclusief 6 Hotelovernachtingen op basis logies en ontbijt*, motortransport depot Nederland-Gerona vv, navigatie op GPX-bestand en begeleiding.
 • Exclusief vlucht. Deze dien je zelf te boeken, bij voorkeur bij Transavia (en dan vooral vanuit Rotterdam). Prijsidee tussen de € 160,- en € 200, hoe eerder je boekt des te goedkoper.
 • Hoogtepunten. Elke grensovergang is een hoogtepunt: de een nog hoger dan de ander. Verder de rustige wegen zonder (al te veel) campers, bussen, auto’s met caravans en andere rijdende chicanes. En de ‘Balcony roads’ natuurlijk!
 • Dieptepunten: Inkoppertje! De dalen… Maar dat is niet waar, want die zijn ook wonderschoon. Misschien de af en toe slechte weggetjes** die we toch nemen omdat de omgeving zo mooi is?
(*) Omdat er in Broto, de ‘thuisbasis’ van deze reis, veel keuze is uit allerlei leuke restaurants, is besloten om bij deze reis de hotels te boeken op basis van logies/ontbijt.
(**)Volgens adaptieve elektronische ESA BM-Wisten bestaan slechte wegen niet, slechte vering wel….

Prijs per persoon (vanaf)

€ 1.149,-

Meer details

Andalucia najaar ('off en/of road')

Andalusië is net als in het voorjaar de meest zuidelijke autonome regio van Spanje. En het gebied zit nog steeds shocking-klem tussen het noordelijke Extremadura en Castilië-La Mancha. En nét als tevoren ligt in het oosten Murcia, heb je in het zuiden de Middellandse Zee en ten westen Portugal en de Atlantische Oceaan. En ja hoor: het heeft nog steeds de meeste inwoners van alle Spaanse regio’s: bijna 8.5 miljoen. Dat betekent nog immer een gemiddelde van bijna 100 per vierkante kilometer (Nederland: ca. 450…), enzovoorts… Waarom dan wéér naar Andalusië? Omdat het nooit verveelt, weergaloos mooi rijden is en blijft en we nu stukken off-road ingelast hebben voor degene die off the beaten track wil gaan!

 • Incl. Motortransport, routes voor navigatie, 6 hotelovernachtingen o.b.v. half-pension, begeleiding.
 • Excl. Vlucht. Deze dien je zelf te boeken, bij voorkeur bij Transavia. Prijsidee tussen de € 150-200, hoe eerder je boekt des te goedkoper.
 • Hoogtepunten: Sierra Nevada (letterlijk en figuurlijk), Alpujarras, Grazelema, de A 397 en een aantal off-tarmac routes (indien gewenst).
 • Dieptepunt: eigenlijk weer geen… Maar als je persé wilt: eventueel die excursie met die onderzeeër als hij in het voorjaar weer boven water gekomen is.

Prijs per persoon (vanaf)

€ 1.499,-

Meer details

Marokko

Marokko is bijzonder. Marokko is anders. Marokko is Arabisch. Marokko is ‘moeilijk’. Maar in een groep, onder begeleiding en mét een volgauto meer dan een (relaxed) bezoek waard en helemaal niet zó moeilijk. En Marokko is ook toegankelijk voor een Gold Wing of Street Glide, want wij rijden bijna uitsluitend over geasfalteerde wegen. En maken het je zo makkelijk mogelijk. Je vliegt naar Malaga, maar slaapt de eerste nacht al in Islamitisch Afrika, waar je waarschijnlijk een paar keer wakker wordt door de muezzin die de azan zingt (nou ja, zíngen…)

 • Inclusief Motortransport, routes voor navigatie, 11 hotelovernachtingen o.b.v. halfpension (10 x, 1x logies/ontbijt), begeleiding en volgauto.
 • Exclusief Vlucht. Deze dien je zelf te boeken, bij voorkeur bij Transavia. Prijsidee tussen de € 200,- en € 300,-. Hoe eerder je boekt des te goedkoper.
 • Hoogtepunten: Een 60 km lange weg over het plateau van Rekkem met niets, maar dan ook niets van beschaving om je heen. Het Djemaa El Fna plein. Aït Ben Haddou, de leegte, de enórme weidsheid, de cultuur, de gastvrij-en vriendelijkheid van m.n. de Berbers. Met de rug tegen de muur van ’Auberge De Charme Les Dunes D’Or’ met zicht op zand, zand en zand. Om maar íets te noemen.
 • Dieptepunten: soms, hier en daar geen alcohol te verkrijgen, af en toe afgezet worden door kooplui/restauranthouders, het plastic langs de weg.

Prijs per persoon (vanaf)

€ 2.699,-

Meer details

Andalucia voorjaar

Andalusië is de meest zuidelijke autonome regio van Spanje. Het gebied zit klem tussen het noordelijke Extremadura en Castilië-La Mancha, in het oosten ligt Murcia, in het zuiden heb je de Middellandse Zee en ten westen ligt Portugal en de Atlantische Oceaan. Andalusië heeft de meeste inwoners van alle Spaanse regio’s: bijna 8.5 miljoen. Dat betekent een gemiddelde van bijna 100 per vierkante kilometer (Nederland: ca. 450…) Interessant? Neuh…Belangrijk: totáál niet! Maar wel dat Andalusië de meeste bochten per strekkende kilometer asfalt heeft van heel Spanje!

 • Incl. Motortransport, routes voor navigatie, 6 hotelovernachtingen o.b.v. 5 x half-pension en 1 x incl ontbijt, begeleiding.
 • Excl. Vlucht. Deze dien je zelf te boeken, bij voorkeur bij Transavia. Prijsidee tussen de € 150-200, hoe eerder je boekt des te goedkoper.
 • Hoogtepunten: Sierra Nevada (letterlijk en figuurlijk), Alpujarras, Grazelema, de A 397 en (minimaal) 30 km off-tarmac (indien gewenst).
 • Dieptepunt: eigenlijk geen… Maar als je persé wilt: eventueel een excursie met een onderzeeër vanuit Torremolinos.

Prijs per persoon (vanaf)

€ 1.499,-

Meer details