Jij vliegt, gaat met je eigen personenauto of wat ons betreft te voet naar Spanje.

Je motor incl. bagage en motorkleding wordt naar de startplaats gebracht.

Je stapt uit het vliegtuig en loopt naar je motor vice versa.

Binnen een paar uur nadat je Nederland verlaten hebt rijd je!

Je bespaart tijd, banden, tol, benzine, afschrijvingskosten, enz.

Je bent ongeveer een week voor en na tijd je motor kwijt.

spanje motor transport


Spanje Motor Transport

Groepsreizen

Bij het boeken van een groepsreis bij SpanjeMotorTours zit het motortransport inbegrepen. Mocht je zelf heen en/of terug willen rijden (of ter plekke een motor willen huren) dan kan dat en krijg je korting op de reis. Voor het motortransport gelden in grote lijnen de volgende regels:
De motoren moeten tot een week voor aanvang van de reis ingeleverd worden in Uden en zullen getransporteerd worden naar het beginpunt van de reis, zo dicht mogelijk bij het vliegveld. Op deze manier heb je op de eerste reisdag (zondag en Picos uitgezonderd) nog voor 12 uur ’s middags de eerste 50 bochten al te pakken. Omgekeerd geldt hetzelfde: op de laatste dag (zaterdag en wederom Picos uitgezonder) lever je de motor rond 16.00 uur bij het vliegveld in en een week later staat hij weer in Uden op je te wachten.
Het ‘goedkope’ transporttarief geldt voor motoren tot 250 kilo (het kentekenbewijs is het bewijs) met de maximale afmetingen LxHxB 220 x130x100 cm (het meetlint is het bewijs). Wanneer deze maten met al dan niet afneembare koffers overschreden worden, geldt het ‘duurdere’ tarief (omdat ze mogelijk afgenomen moeten en beschermend ingepakt moeten worden) Voor nóg grotere motoren gelden speciale tarieven. Neem bij twijfel contact op.
Noot: doorgaans is de hoogte geen probleem!
Voor het transport is geen schadeverzekering afgesloten tegen eventuele transportschade. Dat is bijna niet te doen, anders verschrikkelijk duur en heel omslachtig om te regelen. Daarnaast zijn de meeste motoren toch al all-risk of WA-casco verzekerd. SpanjeMotorTours kan dus niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele en onverhoopte schade. En daar ‘teken’ je voor!
Tussen vier en zes weken voor de reis, en na ontvangst van de volledige betaling, ontvang jij alle benodigde (rest)informatie over het transport (en de reis).
Het kán zijn dat voor het transport van jouw motor spiegels moeten worden verwijderd of verdraaid, koffers moeten worden afgenomen, sturen even lager of juist hoger moeten gezet omdat ze anders met de buurman conflicteren, enz. Als je dat niet wilt, laat het weten.

Transport ‘derden’

SpanjeMotorTransport is gestopt met het transporteren van motoren naar Spanje voor 'derden'. Dit vanwege opzegging  van de samenwerking met de transporteur en ‘idioot’ hoge transportkosten van anderen. Eventueel kan nog wel het transport geregeld worden van mensen die een reis bij SpanjeMotorTours boeken maar op eigen gelegenheid/andere datum willen gaan. De transportkosten gaan dan niet per motor, maar per ‘transportmiddel’:

Nederland Malaga vv:

Tot en met 15 motoren (vrachtauto): 10.000,- euro.

Tot en met 8 motoren (bestelbus plus aanhanger) 7.000,- euro. 

Girona/Bilbao:

Tot en met 15 motoren (vrachtauto): 6.000,- euro.

Tot en met 8 motoren (bestelbus plus aanhanger): 4.500 euro ,-

Prijzen onder voorbehoud, afhankelijk van datum, bestemming en de grote van motoren!